Ecograf

Ultrasonografia (ecografia)

Ecograful este un aparat ce foloseşte emisia şi captarea de unde ultrasonice (de foarte înaltă frecvenţă) pentru investigarea imagistică noninvazivă, atraumatică şi non- iradiantă a diferitelor organe interne ale corpului uman.

Cu ajutorul ecografului prin ultrasonografie  pot fi efectuate investigaţii pentru afecţiuni ale aparatului cardio-vascular, afecţiuni abdominale, afecţiuni ginecologice, urologice, senologice, endocrinologice, musculo-scheletale, neurologice sau materno-fetale.

Investigaţie disponibilă  în cadrul Centrului medical H-Medical Clinic:

 • Ecografie 2D/ 3D/ 4D
 • Ecografie Doppler şi cardio-vasculară

Nu are efecte secundare asupra pacientului.

Imaginile sunt obţinute în timp real (imediat).

Gama de investigaţii prin ultrasonografie este practic nelimitată în cazul organelor interne ale corpului uman, rezultatul fiind obţinut rapid, în timp real.

Cât durează o investigaţie Ecografică?

 • În mod normal o investigaţie ecografică se desfăşoară pe parcursul a 20 de minute.
 • Pacientul va trebui să stea culcat pe masa de consultaţie – de regulă întins pe spate.
 • În vederea efectuării investigaţiei ecografice, pe zona de interes a corpului pacientului va fi aplicat un gel cu rol de a permite propagarea undelor ultrasonice între sonda de investigaţie a aparatului şi corpul uman.

Prin baleierea cu ajutorul unei sonde (transductor) ultrasonografice se vor obţine imagini ale organelor interne care vor fi apoi preluate şi interpretate de un sistem de calcul performant, în timp real (imediat).

Pregătirea pacientului:

 • Pentru anumite tipuri de ecografie este necesară pregătirea pacientului înainte de procedură. De exemplu pacientul poate fi rugat să bea câteva pahare cu apă înaintea examinării propriu-zise în cazul ecografiei generale, abdominale sau pelvine.
 • Programarea pentru ecografie generală, abdominală sau pelvină se poate face la minim 3 zile de la efectuarea unei examinări radiologice cu bariu sau irigografie.
 • Instrucţiunile specifice fiecărui tip de examinare ecografică vor fi comunicate de personalul specializat din cadrul H-Medical Clinic  fiecărui pacient în parte, ţinând cont de specificitatea investigaţiei şi a afecţiunii examinate.

Cât este de sigură investigaţia Ecografică?

 • Investigaţia imagistică ecografică este total noninvazivă, atraumatică şi noniradiantă.
 • Nu există efecte secundare asupra pacientului.
 • Un membru al echipei de specialist ai H-Medica l Clinic va oferi pacientului consultanţa necesară cu privire la particularităţile acestei investigaţii.

Ce trebuie să poarte pacientul în timpul investigaţiei?

 • Examinarea se va face direct pe corpul pacientului, caz în care i se va solicita expunerea zonei pentru examinare.

Serviciile noastre

RMN

Investigaţia prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) este o proce...

Mai mult

DEXA

DEXA (Dual Energy Xray Abbsortiometry) este o investigaţie imagistica...

Mai mult

Ecograf

Ultrasonografia (ecografia) Ecograful este un aparat ce foloseşte emi...

Mai mult